因系统升级,金盘网将于3月25日起关闭3-7个工作日,期间如对您的使用造成不便敬请谅解。
您好!欢迎来金盘网 请登录 免费注册

我的金盘消息通知 金盘通发布招标购物车 我的关注 帮助中心

自营店首页 案例 店铺动态 招标案例

关注项目(0)浏览:806分享到:

伦敦Olivo餐厅

设计师应邀为伦敦餐饮品牌OLIVO设计新的店铺,此项目的设计,实则是设计师讲述了一个关于撒丁岛的故事。室内的装饰主要借助撒丁岛传统经济中的手工艺(这里指编织业)和羊种畜牧业,以及撒丁岛当代艺术家Eugenio Tavolara作品典故等一系列插画来陈述。

设计类型:室内设计

设计参考价:1000.00 元/平方米

-----看了又看----

  • 项目名称:伦敦Olivo餐厅
  • 项目单价:1000.00
  • 设计类型:室内设计
  • 项目类型:商业
  • 风格:现代
  • 发布日期:2017-04-24


55. IMG_2753 - copyright Pierluigi Piu.JPG

室内设计: Pierluigi Piu Architetto


In this new restaurant, refurbished 25 years after he first designed it, the same architect continues telling customers about Sardinia (a narration of the proprietor's home island that he previously began with the same company's other venues), here evoked through wide natural stone bas-reliefs referring to the unmistakable ancient weaving technique named a pibiònes (grained texture), peculiar to that island.

The access to the restaurant and the whole building is through a shop front very much respecting the London Victorian tradition in design. The solid wall which previously divided the entrance lobby from the dining room facing the street has now been removed and replaced by a full height fire resistant glazed divider, so as to give a more visual opening and greater breadth to an otherwise overly compressed space. 

At the end of the small entrance lobby the restaurant door and the one giving access to the staircase leading to private upper floors, combined in their respective open and closed position, form an unitary full height panel veneered with dark brown stained oak unmistakably directing  visitors towards the main dining room, the primary feature of which is a first wide wall "tapestry" made out of natural stone (finely chiselled by LITHEA’stone art masters according to the architect's design), inspired by typical Sardinian fabrics where decorative patterns (among which the lapwing bird, here reproduced seen in that island as a symbol of fertility and prosperity, is one of the most recurring ones) are enhanced by a sort of grain in relief (pibiònes) generated by sequences of small loops executed with the weft thread.  On the right side as one enters is the bar/reception unit, consisting of a multifunctional counter completely made out of "coffee-bean" brown Corian?, behind which, in between the dining rooms at the front and at the rear, is the access to the staircase leading to the kitchen located in the basement.

Opposite to the access to the inner dining room, is a second stone "tapestry" covering the whole far wall and featuring a new pattern, once again based on the iconography of the lapwing bird. On the right side a full height door veneered with dark brown stained oak, opens on a tiny lobby giving access to the toilets, where the mirrored door panels of the wardrobe cabinet provide the illusion of  a deeper space.

All the premises walls are covered with a matt wax finished blend of resin and cement finely grained, coloured in the warm and dark shades of dove grey and burnt coffee which, while producing an effect of diffuse semi-darkness, give prominence to the sepia colour bas-reliefs lit by a vivid grazing light and enhance the unusual “duck egg” colour of the genuine linen tablecloths, also featured in the colour of the shop front and harmonizing with the wood floor finished with a special hardwearing coating paint.


关于金盘网 | 帮助中心 | 联系我们 | 网站合作 | 法律声明| 开店指南| 网站地图
客户热线:020-38182178 客户传真:020-38182179 客服邮箱:sunxb@kinpan.com
Copyright www.kinpan.com,All Rights Reserved